انواع روشهای خطایابی میکروها
درود .
به نظرم رسید که کمی در مورد خطایابی (Debugging) در میکرو ها بنویسم .
اولین مرحله از خطاها توی خود کامپایلرها اطلاع داده میشه که خطاهای اساسی در نوشتن دستورات هستند مثلا اشتباهات تایپی یا دیگر مواردی که با اصول کامپایلر مورد استفاده ناسازگار باشه . این خطاها در حین کامپایل گزارش میشه و تا رفع نشدن تمام یاین خطاها شما قادر به ادامه کار نیستید و فایلی هم در خروجی ایجاد نمیشه (اینجا منظور همون فایل Hex هست) .
بعد از رفع این خطاها شما فایل رو روی میکرو بارگزاری میکنید تا برای اولین بار بطور عملی رو میکرو برنامه های نوشته شده توسط شما اجرا بشن . در این مرحله هم ممکنه بسیاری خطاها ایجاد بشه که دیگه خطای تایپی نیستند . اینها خطاهایی هستند که از طرح اشتباه الگوریتم توسط شما ایجاد شدن . یافتن محل دقیق این خطاها (منظور کار نکردن سیستم یا اشتباه در کارکرد هست) به سادگی گزارشات کامپایلر نیست چون کدی که شما نوشتید حالا داخل یک قطعه کاملا بسته (همون میکرو) در حال اجراست و شما اطلاعی از اتفاقات داخلی و روند اجرای برنامه ای که مورد نظرتون بوده ندارید .
برای خطاهای زمان اجرا (بعد از کامپایل درست برنامه و بارگزاری یا پروگرام کردن میکرو) از دو روش استفاده میشه .
روش اول استفاده از سیمولاتور (Simulation) : این روش معمولتره و ساده تر و تغریبا اکثر موارد معمول رو میشه با این روش خطایابی کرد و محل خطا رو بدست آورد . توی این روش میکرو با استفاده از یک نرم افزار شبیه سازی میشه . این نرم افزار طوری طراحی شده که درست کار یک میکرو شبیه سازی کنه و در هر مرحله شما بتونید اتفاتی رو که توی میکرو میفته رو به صورت شبیه سازی شده نصویر کنید این مثل این میمونه که دارید با یک Play Station بسکتبال بازی میکنید!
باقیشو بعد مینویسم الان باید برم بیرون . _______________________________________________________________________ پروژه های حرفه ای الکترونیک و کامپیوتر در www.khazama.com
مجموعه متن باز نامهای اصیل ایرانی
وبلاگ نوشته های شخصی من
|